phone 089/76.47.21

5de leerjaar juf Djada

7 september 2020

Alle info over het klasgebeuren bij juf Djada: 5.2

Info klas juf Djada in het vijfde leerjaar

In het 5de leerjaar wordt er verder ingezet op de ontwikkeling van het kind:
  • zelfstandigheid: zelf hun huiswerk maken, zelf beslissen wanneer ze dit maken.  (ouders moeten wel opvolgen: kijken wat er in de agenda staat en zien of hun kind dit gemaakt heeft)
  • inschattingsvermogen: heb ik extra uitleg nodig of kan ik zelfstandig verder werken.  Dit gebeurt met vallen en opstaan. 
  • niveau: goed weten wat hun niveau is: voor sommige leerlingen is een 7 niet goed voor anderen wel.  Ieder kind is anders. Het belangrijkste is dat ze hun best doen.
In het 5de leerjaar werken we ook in arrangementen.  We bundelen lessen die samen horen. Hierdoor werken we niet in de volgorde zoals het in de werkboeken staat.
Frans is een nieuw vak voor de leerlingen.  Het is zeer belangrijk dat ze hier elke dag 10 min mee bezig zijn.  Een nieuwe taal leer je enkel door elke dag  te oefenen.
Voor W.O. en verkeer proberen we ook vaak op uitstap te gaan.  De uitstappen die in de buurt zijn, doen we dan ook met de fiets.  Het is belangrijk dat de leerlingen een fiets hebben die goed in orde is en versnellingen heeft.  Een fietshelm is GEEN luxe.  Wij verplichten de kinderen om er eentje te dragen tijdens de fietstochten.
Aangezien we u toch vragen om uw kind op te volgen met hun huiswerk, vragen we u ook om de agenda elke dag af te tekenen (bij de dag zelf).  Zo weten we zeker dat u alles heeft meegekregen.  Elke vrijdag noteren we een kort tekstje in de agenda over hoe het die week gegaan is in de klas/op de speelplaats.  Op vrijdag krijgen de leerlingen ook de toetsen mee naar huis die ze die week gemaakt hebben.  Deze moeten maandag getekend terug mee naar school alsook hun agenda. 
Als u graag een gesprek met ons wil is dit mogelijk door het communicatiebriefje in te vullen en mee te geven met uw kind.  Dan zoeken we samen een momentje om te spreken.

In onderstaand filmpje kan je nog meer info vinden over onze werkwijze en klasafspraken.

We hopen er een heel leuk, gezond schooljaar van te maken,
Met vriendelijke groeten,
Juf Mieke, juf Kim en juf Djada

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x