phone 089/76.47.21

Klasinformatie juf Liesbeth

27 augustus 2020

Alle info over het klasgebeuren bij juf Liesbeth: 5-jarigen.

Beste ouders,

Welkom bij de vijf jarigen, hopelijk een leuk en leerrijk jaar. Spannend dat uw kind reeds naar de laatste kleuterklas gaat, een jaar waarin er veel gebeurt naar aanloop van de lagere school. Deze brief om even de afspraken te overlopen.

Veel praktische afspraken kent u reeds:

 • Soep kan aangekocht worden aan 0,75 euro, gelieve het geld voor die week op maandag mee te geven in een portemonnee zodat uw kind hier zelf de verantwoordelijkheid voor draagt.
 • Wij turnen wekelijks, gelieve hiervoor turnschoenen (met naam) in een turnzakje mee te geven.
 • Maandag en woensdag zijn onze fruitdagen: op die dagen mag alleen fruit/groente als tussendoortje meegegeven worden. Op andere dagen mag een koekje ook. Snoep, chocolade, … zijn niet toegelaten op school. We eten voor de speeltijd in de gang, hiervoor mag u een kussen voorzien waar de kleuters op kunnen zitten tijdens dit moment. Gelieve het tussendoortje zonder verpakking in een apart doosje te steken. Voorzie alles van een naam.
 • Wij drinken enkel water, in een hervulbare fles. Andere dranken zijn niet toegestaan.
 • We vieren de verjaardag van uw kind in de klas. Indien u wilt trakteren mag dit met een individueel verpakte gekochte traktatie (bvb een koek) die we dan samen zullen opeten in de klas. Omwille van corona moeten we erop staan dat de traktatie individueel verpakt is. Cadeautjes zijn niet toegestaan en zullen ook niet mee naar huis gegeven worden.
 • U mag een doos tissues en een pak natte doekjes meegeven voor in de klas.
 • De school begint om 8u30, de oudste kleuters mogen vanaf 8u15 aan de poort afgezet worden en nog even op de speelplaats spelen. Enkel op 1 september zijn ouders even welkom op de speelplaats, vanaf 2 september helaas niet meer. In de namiddag begint de school om 13u10.
 • De kleuters worden op de parking opgepikt na de schooluren. Jullie mogen bij het kleine poortje binnenkomen en bij de grote poort weer buitengaan. We vragen u dat u zeker op tijd op school bent zodat we met alle kleuters samen de dag kunnen beginnen. Dit vinden wij heel belangrijk!

Enkele nieuwigheden:

 • Normaal gezien gaan wij zwemmen met de oudste kleuters. Vanwege corona zijn we even aan het afwachten hoe dit zal verlopen. Wij houden u hiervan op de hoogte.
 • DE OUDSTE KLEUTERS ZIJN VANAF DIT JAAR SCHOOLPLICHTIG! Dit houdt in dat zij 4 keer per jaar met een briefje van de ouders maximaal 3 opeenvolgende dagen thuis mogen blijven of met een ziekenbriefje van de dokter. Anders worden zij iedere dag op school verwacht. Dit is belangrijk om over te kunnen naar het eerste leerjaar en voor het behoud van kindergeld.
 • Wij hebben dit schooljaar geen klas facebookpagina meer maar zullen via mail communiceren. Hou zeker de facebook pagina van de school in de gaten en uw mailbox.
 • We vinden het belangrijk dat de kleuters zo zelfstandig mogelijk zijn in de klas en vragen dit ook van hen. We vragen dat u als ouder uw kind thuis ook stimuleert om zelfstandig te zijn.

Door de bijzondere omstandigheden mogen wij helaas geen snuffeldagen op school plaatsvinden en kunnen wij voorlopig geen schoolrijpheidsavond plannen. Wij zoeken voor deze avond naar alternatieven en zullen u op de hoogte houden.

We kijken er naar uit om samen op weg te gaan! Indien u vragen heeft spreek ons na school even aan we plannen samen een overlegmoment.

Warme groetjes Liesbeth


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x