phone 089/76.47.21

1 september 2020

Veiligheidsmaatregelen & belangrijke afspraken

Beste ouders, wat zijn we blij dat we onze schoolpoorten terug mogen openen. 

Welkom allemaal!

Belangrijk: Indien je ziektesymptomen vertoont, mag je absoluut niet naar school komen. Kinderen die toch komen, zullen we afzonderen. De ouders worden dan opgebeld om hen onmiddellijk te komen halen. 
Wanneer jullie onlangs op vakantie geweest zijn in een gebied dat code rood heeft, vragen we u om de school hiervan op de hoogte te brengen. Uw kind moet verplicht in quarantaine blijven en mag dan niet naar school komen. Ben je sinds maandag 18 augustus of later terug in België, mag je kind niet starten op 1 september! Overleg hierover met school.

1. Naar school komen & naar huis gaan

Mogen we vragen om uw kind elke dag op tijd naar school te brengen. Vanaf 8u.15 gaan onze deuren open. De school begint om 8u.30 stipt. Samen de dag kunnen starten, is heel erg belangrijk.
Op 1 september mogen onze kleuters van 2,5 en 3 jaar in het klasje bij de juf afgezet worden door 1 ouder. Ouders zijn verplicht een mondmasker te dragen. Vanaf de 2de dag worden deze kleuters aan de ingang van de kleuterschool opgevangen en blijven de ouders buiten.
Onze kleuters van 4 en 5 jaar moeten op 1 september op de speelplaats van de kleuterschool afgezet worden. Vanaf de 2de dag worden deze kleuters afgezet aan het poortje van de speelplaats.
De kleuters kunnen bij mooi weer afgehaald worden op de parking naast de kleuterschool. Bij slecht weer mogen ze afgehaald worden onder het afdak op de speelplaats van de kleuterschool. Mondmaskers zijn hierbij verplicht.
Voor de kinderen uit het eerste leerjaar mag er 1 ouder per kind mee op de speelplaats komen. Als de juf bekend gemaakt is, verlaten deze ouders de speelplaats. Dragen van een mondmasker is verplicht. De leerlingen van het 2de, 3de, 4de, 5de en 6de leerjaar komen zonder ouders de schoolpoort binnen.

2. Handhygiëne

De handen worden heel vaak gewassen of ontsmet aan onze disinfectie-zuilen:
wanneer je aankomt op school
voor de speeltijd en na de speeltijd
voor en na de lunchpauze
na ieder toiletbezoek
Onze school kocht enkele disinfectie-zuilen aan voor het lager onderwijs om een vlotte afhandeling van de handhygiëne .
Ook in de klassen kan je je handen wassen. Bij alle wasbakken is er handzeep en wegwerp-handdoekjes aanwezig!

3. De speelplaats

De kinderen spelen samen om de speelplaats.We maken vanaf 1 september wel terug klasrijen onder het afdak. Zo kunnen we op een rustige manier de school binnen stappen en tijd maken voor de handhygiëne.

4. De klas

Iedereen heeft een vaste plek in de klas. 
Je hoeft zelf geen mondmasker te dragen op school, maar de juffen en meester zijn dit wel verplicht in de lagere school. Dat zal de eerste dagen misschien een beetje raar zijn.
De leerkrachten beschikken over een gezichtsscherm en een plexiglasraam waar ze achter kunnen staan tijdens het lesgeven. Op die manier kan je hen toch goed horen. Gaan ze door de klas rondlopen om te helpen, zullen ze terug hun mondmasker opzetten.

De klassen worden dagelijks meermaals verlucht. Om deze reden vragen we dan ook om bij frisser weer zeker een dikke trui aan te hebben!

5. De gang

In de gang houd je voldoende afstand van elkaar! Er zijn lijnen aangebracht om duidelijk te maken hoe ver je van elkaar moet blijven.  Op die manier houden we rekening met afstandregels & leerlingstromen.

6. Desinfecteren van de school

Iedere dag zal de school zeer goed gepoetst worden. Alle banken, wasbakken, deurklinken, toiletten, klassen, ... zullen zeer goed gereinigd worden.

7.Secretariaat

Wanneer ouders iets willen komen melden op het secretariaat of bij de directie mogen zij enkel via de hoofdingang (directie & secretariaat) binnen. We vragen dan zeker om een mondmasker te dragen, alsook de afstandsregel te respecteren. Ouders mogen zich nooit in de andere gangen van de school bevinden.

8. Verjaardagen

Als je jarig bent, zullen we je verjaardag zeker vieren! Wil je graag trakteren in de klas kan dit met individueel voorverpakte koekjes.
We hopen er dit jaar een leerrijk en rustig jaar van te maken samen met jullie kinderen, jullie en ons team!

9. Communicatie

Mochten jullie nu of tijdens het schooljaar met vragen zitten, aarzel dan niet om hierover een gesprek te hebben op school. Onze deur staat altijd open. Over de manier waarop we tijdens het schooljaar zullen communiceren met mekaar, krijgen jullie aan het einde van de eerste week nog informatie via een brief.

Salden Kris


{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x